Reviews

Reviews over de opleiding Internationale betrekkingen aan Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Internationale betrekkingen studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Internationale betrekkingen en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Studenten over Internationale betrekkingen

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Internationale betrekkingen studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Internationale betrekkingen aan Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Rijksuniversiteit Groningen
  • Type opleiding: Wo Master
  • Plaats: Groningen
  • Aantal reviews: 1

Review van Merel Rumping over Internationale betrekkingen aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 27-06-12

de master bestudeert internationale, historische en politieke processen aan de hand van reeds bestaande theorien (denk aan realisme, liberalisme, Engelse School, etc) of perspectieven op de wereld. He...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2010

Vooropleiding

Europese Studies + een jaar politicologie in Toulouse (Frankrijk)

Waar gaat je opleiding over?

de master bestudeert internationale, historische en politieke processen aan de hand van reeds bestaande theorien (denk aan realisme, liberalisme, Engelse School, etc) of perspectieven op de wereld. Het leuke is dat je deze theorien in de werkgroepen kunt koppelen aan hedendaagse internationale processen. Ik heb vanuit een 'ethisch perspectief' gekeken naar de relatie tussen de oorlog in de Democratische Republiek Congo en de (stijgende) verkoop van mobiele telefoontjes in het westen, vanwege de grondstof koltan die grotendeels uit Congo wordt gehaald.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

ja en nee. ja omdat ik heel goed gecoacht ben tijdens het schrijven van mijn scriptie, en de vakken interessant vond. nee omdat de manier van lesgeven ouderwets was. weinig link in de colleges met de praktijk (werkgroepen wel) ik vond het algemene college erg breed, meer voor een bachelor van toepassing.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

5 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Uitstekend

Toelichting

Het ligt in het centrum, er is altijd voldoende ruimte in de bibliotheek en pc-ruimte en altijd hulp beschikbaar. (zeker vergeleken met de UvA, waar ik mijn BA heb behaald)

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Matig

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Onvoldoende

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

Docenten zijn goed, wel oud (niet heel modern: powerpoints / films etc. zou leuk zijn als aanvulling op de colleges, maar dat was er meer niet dan wel) Colleges zijn vrij breed, al zou ik graag meer verdieping willen in het hoofdcollege, dit vond ik te breed. Werkcolleges zijn wel goed. Het niveau is goed, vrij hoog. er was ruimte voor presentaties van studenten. er werd best veel van je verwacht. Ondersteunende orgaan is slecht. Met name de stage-balie. Ik regelde zelf mijn stage aan de Nlse ambassade in Marokko. Toen gingen ze tegenstribbelen en werd mij verteld dat ik hen van te voren om hulp had moeten vragen. Mijn ervaring is dat ze nooit hulp bieden, en dat je zelf in een stagebak mag gaan zoeken. Ik vond dit belemmering van het nemen van initiatief en zelfredzaamheid. Er vond bijna geen communicatie over beurzen plaats. Tip: Wees op tijd met regelen van een stage, doe dat direct in september, vraag die beurs aan, want dat moet je blijkbaar maanden van te voren doen (het lastige is alleen dat stageplekken dan vaak al een stagair hebben, nog niet willen nadenken over een stagiair voor over 6 maanden... dus nog niet op zoek zijn naar een stagair. hierbij vond ik totaal geen ondersteuning, sterker nog; alleen belemmering. mijn stage-begeleider was trouwens helemaal top! super enthousiast en dat werkte motiverend.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Om aan het niveau te kunnen voldoen van werk/hoor colleges

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

positief: het is een brede opleiding, je krijgt de kans een richting te kiezen, namelijk wil je veiligheid, integratie, global politics of internationale politieke economy bestuderen. negatief: zie bovenstaand.(2 vragen terug)

Overige opmerkingen/toevoegingen?

ja, goede studie!
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap