Reviews

Reviews over de opleiding Recht en ICT aan Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Recht en ICT studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Recht en ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Recht en ICT en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Studenten over Recht en ICT

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Recht en ICT studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Recht en ICT aan Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Rijksuniversiteit Groningen
  • Type opleiding: Wo Master
  • Plaats: Groningen
  • Aantal reviews: 1

Review van Alex Rothuis over Recht en ICT aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 15-10-12

De opleiding Recht & ICT is vergelijkbaar met de opleiding Rechtsgeleerdheid: je krijgt een sterke juridische basis met civiel effect (dat betekent dat je ermee de advocatuur of rechterlijke macht in...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2012

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding Recht & ICT is vergelijkbaar met de opleiding Rechtsgeleerdheid: je krijgt een sterke juridische basis met civiel effect (dat betekent dat je ermee de advocatuur of rechterlijke macht in kan). Bij Recht & ICT zijn er aanvullende vakken die te maken hebben met ICT. Zo heb je vakken die gaan over de werking van het recht met betrekking tot bijvoorbeeld het internet (wanneer mag je iets downloaden? kan je zomaar alles zeggen op internet? hoe werkt een koop via internet), maar ook een enkel vak dat gaat over de inzet van ICT ten behoeve van de rechtspraktijk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

De opleiding komt grotendeels overeen met mijn verwachtingen: het is vooral een juridische opleiding. Er wordt nauwelijks aandacht besteed aan de technische aspecten van de ICT. Je hoeft dus geen verstand te hebben van techniek.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

15 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Matig

Toelichting

Groningen is een geweldige studentenstad met een hoop studentenverenigingen, uitgaansgelegenheden en winkels. De sfeer is er gemoedelijk en het voelt niet aan als een drukke stad. Ook de huurprijzen zijn niet verkeerd, in vergelijking met bijvoorbeeld de randstad. Rechtenvakken worden in Zernike, het Academiegebouw, de Turftorenstraat, het Harmoniecomplex en in het eerste jaar in de Pathébioscoop gegeven. Je krijgt dus veel te zien van de stad. De faciliteiten van de universiteit zijn wat je kan verwachten: er is een universitaire bibliotheek, een juridische bibliotheek, kantines en computerruimten. De organisatie van de universiteit is wel oké. Het is echter niet altijd duidelijk waar je naartoe moet met welk probleem (faculteit, universiteit, DUO?).

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

De opleiding bereidt je voor op een juridische carrière. Het is dan ook praktijkgericht. Dat is niet gek, want er is in de advocatuur redelijk veel vraag naar juristen met een specialisatie in informaticarecht. De opmerking kan aangemerkt worden als van hoog niveau: er zijn dingen die je uit het hoofd moet leren, maar er zijn andere dingen die je uitgebreid moet bestuderen om er goed in te worden.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Gedisciplineerd, Gemotiveerd, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

In het eerste jaar moet je de basis leggen. Wanneer je gedisciplineerd en gemotiveerd bent, zal je daarin slagen. Na het eerste jaar moet je vooral zelfstandig kunnen blijven werken. Analytisch vermogen is vereist, omdat je goed de verschillen en overeenkomst tussen bepaalde feiten, rechtzaken en casusposities moet kunnen aanduiden.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Recht & ICT is een kleine studie, wanneer men deze vergelijkt met Rechtsgeleerdheid. Dit betekent echter niet dat je niet in aanraking komt met studenten van Rechtsgeleerdheid; de studies vertonen immers veel overlap. Jammer aan de opleiding is dat door het de grote hoeveelheid niet al te persoonlijk is, maar dat is vaker zo op de universiteit. Dit is minder het geval in de werkgroepen en de specialistische vakken. Het positieve aan de opleiding is dat deze goed te combineren is met een andere rechtenopleiding (ook in de master), zodat je tot een veelzijdige jurist kan worden opgeleid. Een ander positief punt is dan ook dat de beroepsperspectieven goed zijn.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Ik ben lid bij een studentenvereniging (A.S.V. Dionysos), waarbij er voldoende ruimte is voor studie en voor gezelligheid. Het lidmaatschap van een studentenvereniging is echt een meerwaarde (kennissenkring, mensen met andere studies, commissie- en bestuurservaring, mooie avonturen) in je studententijd en ik wil mensen aanraden om verder te kijken dan alleen de grote / bekende studentenverenigingen.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap