Reviews

Reviews over de opleiding Sociale Planologie aan Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Sociale Planologie studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Sociale Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Sociale Planologie en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Studenten over Sociale Planologie

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Sociale Planologie studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Sociale Planologie aan Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Rijksuniversiteit Groningen
  • Type opleiding: Wo Master
  • Plaats: Groningen
  • Aantal reviews: 1

Review van Wessel (24) uit Groningen over Sociale Planologie aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 22-01-14

De opleiding leert je om te gaan met complexe ruimtelijke systemen/opgaven. Hoe krijg je grip op moeilijke ruimtelijke opgaven zoals bijvoorbeeld de aanleg van een nieuwe snelweg. Welke actoren zijn b...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Vooropleiding

Sociale Geografie & Planologie

Waar gaat je opleiding over?

De opleiding leert je om te gaan met complexe ruimtelijke systemen/opgaven. Hoe krijg je grip op moeilijke ruimtelijke opgaven zoals bijvoorbeeld de aanleg van een nieuwe snelweg. Welke actoren zijn betrokken bij het project? Hoe krijg je deze (vaak verschillende) actoren allen achter een project? Hoe houd je ze betrokken? Verder leert de opleiding je omgaan met complexe systemen zoals grote steden. In een complex systeem als de stad kan een kleine ingreep grote gevolgen hebben. Hoe kun je deze gevolgen voorkomen, in de hand houden, of juist de goede richting in sturen? Ook legt de opleiding veel nadruk op de sociale processen die fysieke ingrepen met zich mee nemen. Zo kan bijvoorbeeld de realisatie van een buurtcentrum in de wijk veel betekenen voor de bewoners van de desbetreffende wijk. Het biedt kansen om in contact te komen met medebewoners en versterkt de sociale cohesie in de wijk.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ik had verwacht dat de opleiding iets praktischer van aard zou zijn. De nadruk ligt nu met name op de theorie. Er zijn wel een aantal vakken die de theorie toetsen aan de praktijk. Ik had echter verwacht dat dit meer het geval zou zijn.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

5 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

35 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Goed

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

Zernike is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is een kwartier fietsen vanaf het centrum van Groningen. De faciliteiten zijn prima aan de faculteit zelf. Genoeg ruimte om te studeren, ook zijn er genoeg pc's beschikbaar om aan te werken. Dit geldt echter niet voor de Universiteitsbibliotheek in het centrum van Groningen. In tentamenperiodes moet je voor kwart over 9 aanwezig zijn, anders zijn alle werkplekken bezet.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Geen mening

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Gemiddeld

Toelichting

De colleges sluiten goed aan bij de te behandelen stof voor een vak. Verder worden voor vrijwel alle vakken de sheets via internet aangeboden, wat een goede toevoeging is op de voorbereiding van je tentamens. Het niveau van de vakken wil nog wel eens verschillen. Het ene vak is van een erg hoog niveau, terwijl van het andere het niveau een stuk lager ligt. In de bachelor Sociale Geografie & Planologie word je breed onderlegd met relevante kennis die je bij de vervolgopleiding Planologie nodig hebt. Hierbij valt te denken aan fysische processen en economische ontwikkeling van gebieden.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Samenwerkend, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

De master bevat veel Engelstalige vakken, waarbij er van je verwacht wordt om zowel te kunnen samenwerken als zelfstandig te kunnen werken. Ook wordt bij veel vakken verwacht dat je een presentatie kunt doen.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positieve punt: er wordt veel gewerkt met een digitale leeromgeving. Hier worden de presentaties van de college's, belangrijke literatuur en dat soort zaken op geplaatst. Ook zijn er voor enkele vakken videocolleges beschikbaar die je via internet kunt volgen. Negatief punt: als je je inschrijft voor een vak, schrijf je je niet gelijktijdig in voor het tentamen van het desbetreffende vak. Hierdoor kan de situatie ontstaan dat je je niet ingeschreven hebt voor het tentamen en bestaat de kans dat je hem niet zou mogen maken. Naar mijn mening zou je altijd automatisch ingeschreven moeten worden voor het tentamen, en je je moeten uitschrijven voor het tentamen als je deze niet wilt maken.

Overige opmerkingen/toevoegingen?

Naar mijn mening zou er op de middelbare school meer informatie gegeven moeten worden over het verschil tussen een universiteit en een hogeschool. Dit verschil heb ik pas echt goed ontdekt op het moment dat ik op de universiteit zat.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap