Reviews

Reviews over de opleiding Sport Sciences aan Rijksuniversiteit Groningen

Wil jij Sport Sciences studeren in Groningen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Sport Sciences aan de Rijksuniversiteit Groningen in Groningen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Sport Sciences en de Rijksuniversiteit Groningen in het algemeen.

Studenten over Sport Sciences

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Sport Sciences studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Sport Sciences aan Rijksuniversiteit Groningen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Rijksuniversiteit Groningen
  • Type opleiding: Wo Master
  • Plaats: Groningen
  • Aantal reviews: 1

Review van Martsen (23) uit Terwispel over Sport Sciences aan Rijksuniversiteit Groningen

  • 09-04-13

De vakken die je in deze brede opleiding volgt zijn heel variërend, je leert dingen over fysiologie, psychologie maar ook over wat sporten met je lichaam doet. Of hoe je een team het beste kunt laten...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2014

Vooropleiding

Human Movement Sciences/ bewegingswetenschappen

Waar gaat je opleiding over?

De vakken die je in deze brede opleiding volgt zijn heel variërend, je leert dingen over fysiologie, psychologie maar ook over wat sporten met je lichaam doet. Of hoe je een team het beste kunt laten spelen, hoe voorkom je blessures. Kortom, voor iedereen wel iets!

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, de opleiding komt zeker overeen met mijn verwachtingen. Hiervoor de bachelor bewegingswetenschappen gedaan (wat voor een goede basis zorgt), de master Sport Sciences gaat toch dieper op het sport gebeuren in (ook meer praktijk).

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

5 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

20 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Goed

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Goed

Toelichting

Faculteit op loopafstand van het centrum van Groningen. De faciliteiten zijn goed, voldoende studeerruimtes/pc-ruimtes. De organisatie van de universiteit is duidelijk en heeft een goede communicatie.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Goed

Wat is je mening over de colleges van je school?

Goed

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Hoog

Toelichting

De sfeer, is wel afhankelijk van je medestudenten, is goed. De colleges zijn duidelijk en goed, de docenten die de colleges geven weten waar ze over praten. De ondersteunende organen van de opleiding hebben een duidelijke en heldere communicatie, dat is voor de student die met vragen zit een goede plek om op terug te vallen. Het niveau van de opleiding is hoog, mede omdat de studie nu volledig in het Engels wordt gegeven. De master is eigenlijk één van de drie mogelijke richtingen die je na de bachelor bewegingswetenschappen kon gaan kiezen (anderen zijn: revalidatie en veroudering). De bachelor bewegingswetenschappen is een zeer goede vooropleiding van één van de drie masteropleidingen die je daarna kunt gaan volgen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Beheerst Engels, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Zelfstandig

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Een gemotiveerde student die zelfstandig kan werken zal deze studie goed kunnen volgen. Daarnaast is het wel wenselijk dat je de Engelse taal wel beheerst, omdat de opleiding volledig in het Engels is. Tijdens de opleiding zul je genoeg momenten meemaken waarop je moet presenteren (is ook een onderdeel van het afstuderen), dat dit bij de een wat makkelijker gaat dan bij de ander is duidelijk.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Goede opleiding, met docenten die weten waarover ze praten. Faculteit heeft goede voorzieningen en ligt dichtbij het centrum. Sommige vakken kunnen je wel niet liggen, maar als je iets wil bereiken moet je die vakken ook volgen.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap