Reviews

Reviews over de opleiding Theologie & Religiewetenschappen aan Radboud Universiteit Nijmegen

Wil jij Theologie & Religiewetenschappen studeren in Nijmegen? Onderstaand vind je reviews over de opleiding Theologie & Religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen in Nijmegen. Ook staan er gemiddelde ratings van studenten over de opleiding Theologie & Religiewetenschappen en de Radboud Universiteit Nijmegen in het algemeen.

Studenten over Theologie & Religiewetenschappen

De reviews zijn geschreven door studenten die de opleiding Theologie & Religiewetenschappen studeren of hebben gestudeerd. Kijk wat zij van deze Wo opleiding vinden zodat je deze informatie kunt gebruiken bij je studiekeuze.

Studeer je zelf de opleiding Theologie & Religiewetenschappen aan Radboud Universiteit Nijmegen? Review dan deze opleiding!

  • Onderwijsinstelling: Radboud Universiteit Nijmegen
  • Type opleiding: Wo Master
  • Plaats: Nijmegen
  • Aantal reviews: 1

Review van Aletta Klanke over Theologie & Religiewetenschappen aan Radboud Universiteit Nijmegen

  • 13-09-12

Na een bachelor religiewetenschappen specialiseer je je in deze master als geestelijk verzorger. Vakken als gesprekstechniek, religieuze counseling en diagnostiek, ritueelstudies en ethiek alsmede ges...

(Verwacht) Jaar van afstuderen:

2012

Vooropleiding

De bachelor Godsdienstwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Waar gaat je opleiding over?

Na een bachelor religiewetenschappen specialiseer je je in deze master als geestelijk verzorger. Vakken als gesprekstechniek, religieuze counseling en diagnostiek, ritueelstudies en ethiek alsmede geschiedenis van de geestelijke verzorging leiden je op tot professional op het gebied van vragen rondom leven, lijden en dood. In de stage die bij deze opleiding hoort zie en leer je in de praktijk hoe je deze theorie kunt inzetten op de werkvloer. Hiermee kun je aan de slag in bijvoorbeeld een ziekenhuis, met het begeleiden van mensen die te maken hebben met ziekte, verlies of misschien wel een naderend einde. Dit klinkt heel zwaar, maar de kleine dingen die je als geestelijk verzorger doet (de tijd nemen om te praten, een ritueel rondom het bed, iemand helpen de zin van zijn of haar leven te zoeken in andere dingen dan voorheen) zijn ontzettend waardevol en maken het vak zinvol en mooi.

Komt je opleiding overeen met de verwachtingen die je ervan had? Waarom wel of niet?

Ja, vooral doordat in de stage veel werd teruggegrepen op de vakken. Voor elk vak was een opdracht die je op de stageplek moest uitvoeren, waardoor theorie en praktijk met elkaar in aanraking kwamen, iets dat juist bij vele wetenschappelijke opleidingen niet plaatsvindt. Ik heb genoten van de colleges waarin altijd plaats was voor discussie, veel geleerd van mijn medestudenten en docenten.

Hoeveel contacturen heb je gemiddeld per week bij jouw opleiding?

10 uren

Hoeveel tijd besteed je gemiddeld per week aan jouw opleiding?

30 uren

Wat is je mening over de locatie van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de faciliteiten van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de organisatie van je school?

Uitstekend

Toelichting

Toen ik in een eindspurt mijn scriptie schreef, heeft iedereen, van scriptiebegeleider tot studieadviseur tot bureau examens hard zijn best gedaan dit voor elkaar te krijgen.

Wat is je mening over de sfeer van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de colleges van je school?

Uitstekend

Wat is je mening over de docenten van je school?

Goed

Wat is je mening over de ondersteunende organen van je school?

Goed

Wat is je mening over het niveau van je opleiding?

Zeer hoog

Wat is je mening over de aansluiting van je opleiding?

Geen mening

Toelichting

De docenten waren goed, veel geleerd tijdens de colleges. Leerzame colleges, goede literatuur. Studenten hielpen elkaar, er hing een gezellige sfeer. Nu nog steeds contact met enkelen.

Welke kwaliteiten moeten aankomende studenten hebben om deze opleiding succesvol af te ronden?

Analytisch, Beheerst Engels, Creatief, Gedisciplineerd, Kunnen presenteren, Gemotiveerd, Ondernemend, Samenwerkend

Waarom moeten aankomende studenten juist over deze kwaliteiten beschikken?

Veel literatuur is Engels. Soms ook Duits. Creativiteit is nodig omdat iedere situatie die je tegenkomt in het werk anders is, je zult altijd weer moeten bedenken hoe het dit keer aan te pakken. Literatuur is soms pittig, evenals de concepten, theorie en discussies, hiervoor is een analytische kijk nodig.

Wat zijn volgens jou de positieve en negatieve punten van jouw hogeschool en/of opleiding?

Positief: stage, goede aansluiting werkveld. Enthousiaste docenten en studenten. Negatief: graag meer mogelijkheid gehad aan te sluiten bij onderzoek van een docent.
© 2019 Intostudies
SMIT. Digitaal vakmanschap